Over ons

Eigenaar Peter Bloemendal: "Wij hebben een groot assortiment aan race- en ATB fietsen. We zijn dealer van de sportieve merken Merida, Trek, BMC, Cervélo en Wilier. Deze merken kunt u vinden in onze 'kelder'. Daarnaast geven onze specialisten u advies over alle in en outs die bij het sportieve fietsen komen kijken. Neem gerust een kijkje, u bent van harte welkom!"

Het Bike Totaal Bloemendal team

 

Ons team

Hans Bloemendal
Als mede eigenaar verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en hoofdzakelijk te vinden in de winkel. Door zijn jarenlange ervaring en technische kennis springt hij ook bij in de werkplaats en is hij officieel leermeester fietstechnicus. Tevens beschikt Hans over BHV in ons bedrijf.
Favoriete fiets: BMC Fourstroke 01 XX1

Femmy Bloemendal
Mede eigenaar van het bedrijf en parttime te vinden in de winkel. Specialiteit van Femmy ligt bij de fietskleding maar daarnaast is ze ook heel kundig in het adviseren van fietsen en accessoires.
Favoriete fiets: Trek Top Fuel 8 WSD

Peter Bloemendal
Mede eigenaar en verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Daarnaast voornamelijk verkoop en alle andere rand activiteiten. 
Favoriete fiets: BMC TE01 XT

Martin Kampman
Als fietstechnicus al meer dan 20 jaar in dienst bij Bloemendal. Specialiteit in onderhoud van race en mountainbike en veel ervaring met het op en ombouwen van fietsen naar elektronisch schakelen. Door de opkomst van E-bikes is Martin tegenwoordig gediplomeerd in systemen als Bosch, Shimano Steps, Impulse, Panasonic en BionX. Door al deze kennis is Martin ook een waardevolle hulp in de winkel om u op de juiste manier te adviseren!
Favoriete fiets: BMC GF01 Ultegra Di2

Pascal Huiting

Na het behalen van al zijn diploma’s als Fietstechnicus bij Gazelle is Pascal vast in dienst gekomen bij Bloemendal. Door interne opleidingen is hij gespecialiseerd in het onderhoud van E-Bikes. Ook is Bloemendal officieel NuVinci servicecenter en kun je daar bij Pascal voor terecht.
Favoriete fiets: RIH Omega

Wilma Fransen
De spil van het bedrijf vindt je op het kantoor bij Bloemendal. Houdt alles in de gaten wat betreft de administratie en springt bij waar nodig is met het aannemen van de telefoon en alle andere randzaken.
Favoriete fiets: Cortina Ecomo Sport

Thijs Gerritsen
Part-time in dienst als commercieel medewerker naast zijn studie. Met al zijn productkennis kan hij u adviseren over de nieuwste fietsen en fietskleding.
Favoriete fiets: BMC Teammachine SLR.

 

Geschiedenis

1959
Willem en Johan Bloemendal nemen onder de naar Gebroeders Bloemendal de Smederij van Piet Holtkamp over aan de Wierdensestraat in Rijssen. Ze gaan zich meer richten op fietsen,  bromfietsen en de reparatie daarvan.

1977
Hans Bloemendal, zoon van Johan, treedt in het bedrijf en met zijn 3-en zetten ze de winkel en werkplaats voort.

1985
Hans Bloemendal en zijn vrouw Femmy nemen als man/vrouw firma het bedrijf over en bouwen de fietsenwinkel uit in Rijssen onder de naam Tweewielerspeciaalzaak Bloemendal.

1998
Hans en Femmy sluiten zich met het bedrijf aan bij de Retail organisatie Fietsplus en gaan verder onder de naam Bloemendal Fietsplus.

1992
Het eerste personeelslid wordt aangenomen in de vorm van Martin Kampman, hij begint als bromfietsmonteur nadat hij alle diploma’s bij de Innovam in Zwolle heeft behaald en zelfs nog leraar is geweest op de school. Tot op heden behoort Martin nog steeds bij het winkel inventaris.

2001
In de voorgaande jaren is het bedrijf gegroeid en wordt het pand aan de Wierdensestraat te klein. De winkel verhuisd naar de huidige plek aan de Banisweg 3 in Rijssen

2011
Peter Bloemendal, zoon van Hans en Femmy, treedt in het bedrijf en de rechtsvorm wordt aangepast naar VOF Bloemendal Fietsplus

2016
Overstap naar Bike Totaal Bloemendal is een feit. Met oog op de toekomst en om de service graad naar de bezoeker te verhogen wordt Bloemendal lid van de Dynamo Retail Group. Met als formule Bike Totaal kan Bloemendal de aankomende jaren met professionele ondersteuning mee in de moderne tijd en de bezoekers op de beste manier bedienen.


TerugDeel het met uw vrienden!


Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  08.30 - 18.00 uur*
Woensdag:  08.30 - 18.00 uur*
Donderdag:  08.30 - 21.00 uur*
Vrijdag:  08.30 - 18.00 uur*
Zaterdag:  09.00 - 17.00 uur*
Zondag:  Gesloten
 
*) middagsluiting 12:30 -13:30 uur


Contactgegevens